Jämför olycksfallsförsäkringar – spara pengar!

Det kan skilja väldigt stora summor pengar mellan olika olycksfallsförsäkringar. Se därför till att jämföra mellan de olika försäkringsbolagen innan du väljer olycksfallsförsäkring.

Har du redan olycksfallsförsäkring idag? Vi rekommenderar att du ser över dina försäkringar en gång per år för att för att säkerställa tre saker:

  • Att du har en försäkring
  • Att du inte betalar för mycket
  • Att du inte är dubbelförsäkrad

Fortsätt att läsa för att lära dig hur du blir proffs på att jämföra olycksfallsförsäkringar!

Vad skiljer mellan de olika olycksfallsförsäkringarna?

När du väl börjar jämföra kan det vara svårt att förstå vad det är som skiljer olycksfallsförsäkring åt. Egentligen är det inte så krångligt. Oftast är det dessa belopp du ska koncentrera dig på att jämföra:

FörsäkringsordFörklaring
Medicinsk invaliditetEngångssumma om du får bestående men.
Ekonomisk invaliditetEngångssumma om du får nedsatt arbetsförmåga.
KostnaderErsättning för vård och merkostnader.
PremieVad försäkringen kostar.

Dessa uppgifter framgår av ditt försäkringsbrev eller på respektive försäkringsbolags hemsida. Är du osäker på om du har försäkring hos något av försäkringsbolagen är ett tips att logga in med BankID på deras hemsida. Då brukar du få fram all information om din nuvarande försäkring.

Hur mycket kan jag spara?

Beroende på hur länge du har haft din försäkring så kan det vara alltifrån ett par tior till tusenlappar per år för likvärdiga försäkringar. Är du intresserad av vad du ska göra mer dina sparade pengar rekommenderar vi bloggen Money for Nothing.

Hur byter jag olycksfallsförsäkring?

När du väl har hittat en försäkring som du är nöjd med till ett rimligt pris efter att ha jämfört behöver du göra följande:

  1. Teckna den nya försäkringen
  2. Invänta bekräftelse att försäkringen har börjat gälla
  3. Säg upp din gamla försäkring

Svårare än så är det inte. Dock kan vissa försäkringsbolag ibland behöva en skriftlig uppsägning.

Uppsägningstid

Men finns det ingen uppsägningstid på olycksfallsförsäkringar? Nej. Det gör det faktiskt inte. Du kan säga upp din olycksfallsförsäkring när du vill utan extra kostnad.

Hur säger jag upp en olycksfallsförsäkring?

För att säga upp din olycksfallsförsäkring tar du kontakt med ditt försäkringsbolag och meddelar att du vill säga upp den. Försäkringsbolagen blir mer och mer digitaliserade så har du tur kan du göra detta med BankID på respektive bolags hemsida. Annars går det lika bra att göra det skriftligt.

Tänk på att inte säga upp din försäkring innan din nya har börjat gälla för att riskera att stå utan skydd!

Sammafattning

Att jämföra olycksfallsförsäkringar kan vara väldigt ekonomiskt gynnsamt och inte alls så krångligt som vissa verkar tro. Är du intresserad av att hur du kan spara pengar på fler sätt eller rent ut av tjäna pengar rekommenderar vi följande blogg – cashbloggen.se.

Lycka till med jämförandet och hoppas du gör en fin besparing!